2013. szeptember 6., péntek

Málnás-mascarponekrémes nyárbúcsúztató

Ím már visszafordíthatatlanul beköszöntött az ősz, de még a mai nap is egészen kellemes az idő. Én javaslom hogy használjuk ki ezt az utolsó pár napot egy egy kerti sütögetésre, vagy egy szabadban töltött piknikre, ahol ezért a desszertért garantáltan mindenki oda és vissza lesz, ráadásul az elkészítése is igazán egyszerű. Lássuk hogyan készült:

Hozzávalók:

2x 250g (500g) Mascarpone krémsajt
1 tábla gm fehér csokoládé
1 citrom reszelt héja
csipetnyi fahéj
cukor ízlés szerint (kb 3-4 evőkanál)
fagyasztott málna
kis rum aroma
opcionális egy kis darált keksz

Elkészítése:

Fogjuk a mascarponét, és a cukorral, fahéjjal, citrommal és rum aromával habosra keverjük. Ha ez megvan hozzákeverjük robotgéppel a málnát is, éppen addig, hogy szép színe legyen a krémnek, de még darabos legyen benne a málna. Ezután nincs más teendőnk, mint kis poharakba tenni a következő képpen: 
Alulra egy réteg darált keksz, rá egy adag krém, egy réteg málna, megint krém, majd a tetejére teszüknk egy két szem málnát és egy pár kocka fehér csokit. Garantáltan mindenki oda lesz érte! :)

Remélem elkészítitek,
Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése