2013. április 28., vasárnap

"Olyan, amilyen" Brownie

Azért kapta a süti ezt a nevet, mert kinéztem magamnak egy nagyon jó receptet a neten Amerika kedvencéről, a brownieról, és a konyhába érve szomorúan tapasztaltam, hogy nincs itthon elég összetevő... Ööö, igazából szinte semmiből. Ez még nem is tántorított, de kicsivel később arra is rájöttem, hogy elromlott a konyhai mérlegünk! Nos így gondoltam, hogy nem érdekel, megcsinálom, olyan lesz amilyen... :) ÉS JÓ LETT! :))

Hozzávalók:

3 tojás (eredetileg 4)
300 g cukor (azaz 300 ml cukor, ahogy én mértem)
10 dkg margarin (még jó, hogy be van 50 grammonként rublikázva)
200 g 60%-os étcsokoládé (eredetileg 240 g)
1 kupak vanília aroma (1 csomag vaníliás cukor helyett)
3 nagyon púpozott evőkanál Schär mix B liszt (140 g... Fogggalmam nem volt, hogy az kb mennyi...)
és opcionálisan mehet bele durvára vágott dió (nekem ez sem volt itthon)

A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliával, majd a csokit a margarinnal összeolvasztjuk, és hozzákeverjük. Végül beleszitáljuk a lisztet, és 180°C-os előmelegített sütőbe tesszük. 20 perc alatt megsül, és ragacsos marad a közepe. Pont ahogyan kell :)) 

Jó étvágyat!

1 megjegyzés:

  1. Hát ez nagyon finom! Az az igazi, belül krémes-ragadós brownie, a teteje meg ropogós-habos. Nyami! Én az eredeti (zárójeles) recept alapján csináltam, asszem Glutenixből (alfa mix talán a neve) és gázsütőben, nagyon finom lett! Csak kis adag, ha nem is együltőben, de 1-2 étkezés alatt elfogyott (2 felnőtt, egy kisgyerek ette, a másik gyerek meg tejecskén keresztül).

    VálaszTörlés