Nagyon megtetszett ez a süti, olyan szép színes és gusztusos... Kicsit utána néztem, és kiderült, hogy egy deka liszt nem kell hozzá!! :))
Hozzávalók:
6 tojás
3 vaníliás cukor
3 evőkanál kakaópor
4 dl (egy nagy doboz) tejföl
4 csomag étkezési zselatin (15g)
3 dl málnaszörp
porcukor
Elkészítése:
Nem bonyolult, de időigényes kicsit :)
Első réteg (világos sárga):
3 tojásfehérjét kemény habbá verek, félreteszem. A három sárgáját kikeverem 5 evőkanál porcukorral, és egy vaníliás cukorral. 1,5 dl vizet felforralok egy csomag zselatinnal, és még melegen hozzákeverem a sárgájához. Keverem 1-2 percig. Hozzáforgatom a fehérjét, és tepsibe teszem. Megvárom ameddig teljesen megszilárdul.
Második réteg (barna):
Az elkészítés ugyanaz, mint az előzőnél, csak a sárgájához keverem a kakaóport a cukorral együtt :)
Az első rétegre öntöm.
Harmadik réteg (fehér):
A tejfölt elkeverem 7 evőkanál porcukorral és egy vaníliás cukorral, egy zselatint felfőzök 1,5 dl vízben, hozzákeverem, és a megszilárdult előző rétegre öntöm.
Negyedik réteg (rózsaszín):
3 dl málnaszörpben készítem el a zselatint, majd a teljesen megszilárdult harmadik rétegre öntöm.
Ha az összes réteg megszilárdult, szeletelhetjük is! :)))
Jó étvágyat!
Hozzávalók:
6 tojás
3 vaníliás cukor
3 evőkanál kakaópor
4 dl (egy nagy doboz) tejföl
4 csomag étkezési zselatin (15g)
3 dl málnaszörp
porcukor
Elkészítése:
Nem bonyolult, de időigényes kicsit :)
Első réteg (világos sárga):
3 tojásfehérjét kemény habbá verek, félreteszem. A három sárgáját kikeverem 5 evőkanál porcukorral, és egy vaníliás cukorral. 1,5 dl vizet felforralok egy csomag zselatinnal, és még melegen hozzákeverem a sárgájához. Keverem 1-2 percig. Hozzáforgatom a fehérjét, és tepsibe teszem. Megvárom ameddig teljesen megszilárdul.
Második réteg (barna):
Az elkészítés ugyanaz, mint az előzőnél, csak a sárgájához keverem a kakaóport a cukorral együtt :)
Az első rétegre öntöm.
Harmadik réteg (fehér):
A tejfölt elkeverem 7 evőkanál porcukorral és egy vaníliás cukorral, egy zselatint felfőzök 1,5 dl vízben, hozzákeverem, és a megszilárdult előző rétegre öntöm.
Negyedik réteg (rózsaszín):
3 dl málnaszörpben készítem el a zselatint, majd a teljesen megszilárdult harmadik rétegre öntöm.
Ha az összes réteg megszilárdult, szeletelhetjük is! :)))
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése