2013. április 9., kedd

Gumimaci süti

Nagyon megtetszett ez a süti, olyan szép színes és gusztusos... Kicsit utána néztem, és kiderült, hogy egy deka liszt nem kell hozzá!! :))

Hozzávalók:

6 tojás
3 vaníliás cukor
3 evőkanál kakaópor
4 dl (egy nagy doboz) tejföl
4 csomag étkezési zselatin (15g)
3 dl málnaszörp
porcukor

Elkészítése:

Nem bonyolult, de időigényes kicsit :)

Első réteg (világos sárga):

3 tojásfehérjét kemény habbá verek, félreteszem. A három sárgáját kikeverem 5 evőkanál porcukorral, és egy vaníliás cukorral. 1,5 dl vizet felforralok egy csomag zselatinnal, és még melegen hozzákeverem a sárgájához. Keverem 1-2 percig. Hozzáforgatom a fehérjét, és tepsibe teszem. Megvárom ameddig teljesen megszilárdul.

Második réteg (barna):

Az elkészítés ugyanaz, mint az előzőnél, csak a sárgájához keverem a kakaóport a cukorral együtt :)
Az első rétegre öntöm.

Harmadik réteg (fehér):

A tejfölt elkeverem 7 evőkanál porcukorral és egy vaníliás cukorral, egy zselatint felfőzök 1,5 dl vízben, hozzákeverem, és a megszilárdult előző rétegre öntöm.

Negyedik réteg (rózsaszín):

3 dl málnaszörpben készítem el a zselatint, majd a teljesen megszilárdult harmadik rétegre öntöm. 

Ha az összes réteg megszilárdult, szeletelhetjük is! :)))

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése