2013. február 17., vasárnap

Fanta szelet

Nagyon népszerű sütemény a Fanta szelet. Bulikra, összejövetelekre előszeretettel készítik ezt, mert mutatós, finom és nem egyhangú sütemény.

Ez a süti -aki még nem ismerné- 3 részből áll. Van egy alap kakaós piskótája, azon rajta egy túrós krém, és a tetején pedig Fantából, Coca Colából, vagy hasonló üdítőkből készült zselé szerű 'máz' található.
Most pedig akkor nézzük, hogyan is kell ezeket gluténmentesen elkészíteni :)

A piskóta hozzávalói:

4 ek. Mantler liszt
1 csomag sütőpor
2 ek. kakópor
6 tojás
6 ek. porcukor
1 dl olaj

A száraz alapanyagokat, tehát a lisztet, a kakaóport, és a sütőport keverjük össze. Ehhez adjuk hozzá a porcukorral kikevert tojás sárgákat, majd ezt alaposan keverjük el, és adjuk hozzá az olajat. Miután ezzel is elkevertük a masszát, a tojás fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszánkba.

Sütőpapírral bélelt tepsiben süssük ki a piskótát 175 fokon.

A túrós krém hozzávalói:

25 dkg túró
25 dkg cukor
25 dkg Rama margarin (vagy bármilyen más margarin)

Itt mindössze annyi dolgunk van, hogy ezt a 3 összetevőt krémesre kikeverjük. Ezt a legegyszerűbben úgy érjük el, hogy a margarint a cukorral, aztán bele a túrót és ezt robotgéppel eldolgozzuk. Ez meg is van, mehet a kihűlt piskótalapra.


A Fantás zselé hozzávalói:

7 dl Fanta (vagy bármilyen más szénsavas üdítőital)
2 csomag vaníliás pudingpor 
2 ek. cukor

Ezt megfőzzük, mint egy pudingot, amikor felrottyant, mehet is még melegen a sütire, különben hamar megdermed. 

Ezzel készen is vagyunk a mutatós és finom sütinkkel :)

Jó étvágyat hozzá!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése