Itt van egy nagyon finom, omlós csokitorta recept, azt azért elmondom, hogy kell hozzá tejszínhab, mert úgy sokkal krémesebb és finomabb :)
200 g Schär mix B liszt
170 g cukor
25 g kakaópor
fél tk szódabikarbóna
1 tk sütőpor
2 kis tojás
3/4 dl tejföl
85 g olvasztott vaj
fél dl olaj
1,5 dl hideg víz
Két tálat veszünk, egyikbe összekeverjük a száraz anyagokat, a másikban pedig a nedves alapanyagokat robotgéppel eldolgozzuk. Beleöntjük az egyiket a másikba eldolgozzuk, majd 180°C-on megsütjük, 35-40 perc alatt. A tetejére készítünk egy csokiszószt (korábbi bejegyzés) annyi különbséggel, hogy több keményítőt teszünk bele. (3-4 kiskanállal)
A tetejére kenjük, és még megolvasztunk egy tábla csokit, amit a tetejére csorgatunk. Tejszínhabbal tálaljuk :)
200 g Schär mix B liszt
170 g cukor
25 g kakaópor
fél tk szódabikarbóna
1 tk sütőpor
2 kis tojás
3/4 dl tejföl
85 g olvasztott vaj
fél dl olaj
1,5 dl hideg víz
Két tálat veszünk, egyikbe összekeverjük a száraz anyagokat, a másikban pedig a nedves alapanyagokat robotgéppel eldolgozzuk. Beleöntjük az egyiket a másikba eldolgozzuk, majd 180°C-on megsütjük, 35-40 perc alatt. A tetejére készítünk egy csokiszószt (korábbi bejegyzés) annyi különbséggel, hogy több keményítőt teszünk bele. (3-4 kiskanállal)
A tetejére kenjük, és még megolvasztunk egy tábla csokit, amit a tetejére csorgatunk. Tejszínhabbal tálaljuk :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése