2013. február 16., szombat

Tündértorta- first try

Hát, igen. Azok a cuki kis tortácskák a csodás krém koronával... Kinek ne lenne kedve ezt megsütni?
A kis tündértorták (cupcake) egyáltalán nem muffinok, és meg is haragszanak, ha összekeverik őket :) A mini tortáknak van egy gyönyörű krémhalom a tetejükön, és esetenként töltelékkel is rendelkeznek, ezzel szemben a muffinok, csak maguk a kis sütik, semmi krém, semmi töltelék.

Na most, hogy ezt tisztáztuk, el is mondom, hogy ez volt az első próbálkozásom, és szó mi szó, nem lett tökéletes, viszont még így is mutatós lett a végeredmény, szóval nem szabad csüggedni, ha nem tökéletes az alap, vagy ferde, vagy lyukas, mert ezt a krémmel tökéletesen lehet korrigálni. 
Kezdjünk is akkor hozzá! (igen tudom a Boci csoki nem gm, ez csak egy instrukciós kép :))



Kezdjük azzal, hogy a krém... Ugyanis ennek ki kell hűlni, és nem szeretek várni, szóval inkább kezdem ezzel, és míg sütöm a kis alapokat, addig ez szépen ki tud hűlni magának. 

Ehhez szükségem lesz:

4 dl tej
1 csomag pudingpor (bármilyen gm pudingpor jó)
2 ek kukorica keményítő

Ezeket belerakom egy lábosba, elkeverem.


Szokásos puding főzés szerint megfőzöm, és félreteszem hűlni.


Most jöhet a tészta: (24 darabhoz)

20 dkg Mantler liszt
25 dkg cukor
1 dl olaj
1,5 dl víz
5 tojás
1 sütőpor
3-4 ek kakaópor



A tojás sárgáját a cukorral habosra keverem.




Ezután ebbe beleteszem a kakaóport, folyékony hozzávalókat, keverem, majd a sütőport, és így is elkeverem. Nos itt jön a jó rész... A liszt. Tudniillik a Mantler liszt az egyik 'legkezelhetetlenebb' liszt, viszont egyszerűen csodás lesz az állaga, az íze, mindene... Szóval vesződni kell vele, de megéri. 
Kezdjük el belekeverni a lisztet.




Egy darabig oké, meg még egyébként így is jó lenne, nyúlik mint a rágó, de ugye hát miért ne. De itt jön a következő rész. A felvert tojáshab belekeverése. Lehetetlen feladatnak tűnik, és az is... Ne próbáljunk vigyázni a fehérjére, felesleges, nem lehet. A cél legyen az elegyítés!




Ha ezzel megvagyunk, nincs más hátra, mint hogy beletegyük őket a kis muffinpapírba, a muffinsütőbe.





Hiába ügyeskedtem, ettől jobban nem ment az elegyengetés...

Süssük ki őket, 180 fokos sütőben, kb fél óra alatt.



Majd még forrón lehet egy késsel beléjük szúrni, és beletenni egy cikk csokit. Mennyei!




Nagyon rondák lettek!

Ez után jöhet a puding kikeverése a margarinnal, és tetszés szerinti porcukorral (egy fél margarin elég hozzá és kb 15 dkg porcuki)

Ugye szokásos, margarin porcukorral habosra, majd hozzá a már kihűlt puding és az ételfesték tetszés szerint. :) 




Ezt már csak a díszítés követi! Sok sikert hozzá! :)

És a végeredmény: (így már nem is olyan rossz)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése