Ki is ne szeretné megkóstolni, legalább egyszer azokat a guszta, duci, kis egymásra halmozott és sziruppal leöntött, Amerikai filmek kedvenc reggeleiként beállított, fincsi palacsintákat?
Naná, hogy mindenki szeretné! Ha meg nem, akkor majd ez után szeretni fogja! :)
A palacsinta kisütése nem igényel semmilyen komoly szerkezetet, egy normál teflonos sütőben ki lehet őket sütögetni. Vagy ha van otthon ilyen teflonos mini húsgrillező... Azaz... Hogy is mondjam? Az a hosszúkás teflon...
Na ilyen!
Ezen is lehet sütni, mert ezen egyszerre többet meg tudunk csinálni.
Na akkor jöhet a recept!
Hozzávalók:
1 bögre Schär Mix B (a C is jó)
1 bögre tej plusz még egy pici :)
1 teáskanál sütőpor
1 csipet szódabikarbóna
2 nagy evőkanál cukor
2 evőkanál olaj
2 kupak vanília aroma
1 tojás
C mix esetén csipet só, B mix esetén nem kell, mert az kicsit sósabb liszt
Ezzel az egésszel már csak annyi dolgunk van, hogy az összes hozzávalót beledobjuk egy edénybe, mixerrel jó alaposan csomómentesre keverjük, és elkezdjük őket sütni. Méghozzá felforrósítjuk a teflont, és kb 10 centi átmérőjű kis placsnyikat rakunk rá, nem véknyan, gazdagon. Akkor van kész az egyik olyala, amikor a tészta nagyjából úgy 'megszáradt', buborékozott. Ekkor megfordítva szép arany barnának kell lennie az alsó oldalának. Süssük még egy kicsit a másik oldalát is, és készen is vagyunk.
Lekvárral, sziruppal, vajjal, nutellával, kakaóval, tejszínhabbal és magában is nagyon fini! :)
Naná, hogy mindenki szeretné! Ha meg nem, akkor majd ez után szeretni fogja! :)
A palacsinta kisütése nem igényel semmilyen komoly szerkezetet, egy normál teflonos sütőben ki lehet őket sütögetni. Vagy ha van otthon ilyen teflonos mini húsgrillező... Azaz... Hogy is mondjam? Az a hosszúkás teflon...
Na ilyen!
Ezen is lehet sütni, mert ezen egyszerre többet meg tudunk csinálni.
Na akkor jöhet a recept!
Hozzávalók:
1 bögre Schär Mix B (a C is jó)
1 bögre tej plusz még egy pici :)
1 teáskanál sütőpor
1 csipet szódabikarbóna
2 nagy evőkanál cukor
2 evőkanál olaj
2 kupak vanília aroma
1 tojás
C mix esetén csipet só, B mix esetén nem kell, mert az kicsit sósabb liszt
Ezzel az egésszel már csak annyi dolgunk van, hogy az összes hozzávalót beledobjuk egy edénybe, mixerrel jó alaposan csomómentesre keverjük, és elkezdjük őket sütni. Méghozzá felforrósítjuk a teflont, és kb 10 centi átmérőjű kis placsnyikat rakunk rá, nem véknyan, gazdagon. Akkor van kész az egyik olyala, amikor a tészta nagyjából úgy 'megszáradt', buborékozott. Ekkor megfordítva szép arany barnának kell lennie az alsó oldalának. Süssük még egy kicsit a másik oldalát is, és készen is vagyunk.
Lekvárral, sziruppal, vajjal, nutellával, kakaóval, tejszínhabbal és magában is nagyon fini! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése