Csak úgy, mint a répatortával, a máktortával sem felhőtlen a viszonyom. Néha hajlamos vagyok a mohóságra, de részben előny is ez, mert előbb utóbb minden létező sütivel elrontom a gyomrom és kénytelen leszek új recepteket keresni, vagy alkotni :))
Szóval finom a mák torta! Tessék ezt is kipróbálni!
Hozzávalók:
200 g vaj/margarin
150 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
6 tojás sárgája
150 g mák
70 g őrölt dió
6 tojás fehérje
3 evőkanál lekvár
Ízlés szerint csipet fahéj
A vajat/margarint a cukorral habosra keverjük. Ezt a vaníliás cukorral és a tojás sárgákkal elkeverjük, és utána a mákot, diót fahéjat belekeverjük.
A tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd összeforgatjuk a masszával, vigyázva a habra (szokás szerint).
Vajazott, vagy sütőpapírral bélelt tortaformában, 180°C-on készre sütjük. Ha kihűlt lekvárral kenjük meg a tetejét!
Jó étvágyat, és jó sütögetést mindenkinek!
Szóval finom a mák torta! Tessék ezt is kipróbálni!
Hozzávalók:
200 g vaj/margarin
150 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
6 tojás sárgája
150 g mák
70 g őrölt dió
6 tojás fehérje
3 evőkanál lekvár
Ízlés szerint csipet fahéj
A vajat/margarint a cukorral habosra keverjük. Ezt a vaníliás cukorral és a tojás sárgákkal elkeverjük, és utána a mákot, diót fahéjat belekeverjük.
A tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd összeforgatjuk a masszával, vigyázva a habra (szokás szerint).
Vajazott, vagy sütőpapírral bélelt tortaformában, 180°C-on készre sütjük. Ha kihűlt lekvárral kenjük meg a tetejét!
Jó étvágyat, és jó sütögetést mindenkinek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése