2013. február 18., hétfő

Máktorta

Csak úgy, mint a répatortával, a máktortával sem felhőtlen a viszonyom. Néha hajlamos vagyok a mohóságra, de részben előny is ez, mert előbb utóbb minden létező sütivel elrontom a gyomrom és kénytelen leszek új recepteket keresni, vagy alkotni :))

Szóval finom a mák torta! Tessék ezt is kipróbálni!

Hozzávalók:

200 g vaj/margarin
150 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
6 tojás sárgája
150 g mák
70 g őrölt dió
6 tojás fehérje
3 evőkanál lekvár
Ízlés szerint csipet fahéj

A vajat/margarint a cukorral habosra keverjük. Ezt a vaníliás cukorral és a tojás sárgákkal elkeverjük, és utána a mákot, diót fahéjat belekeverjük.
A tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd összeforgatjuk a masszával, vigyázva a habra (szokás szerint).

Vajazott, vagy sütőpapírral bélelt tortaformában, 180°C-on készre sütjük. Ha kihűlt lekvárral kenjük meg a tetejét! 

Jó étvágyat, és jó sütögetést mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése