Imádtam a karácsonyi mézeskalácsot... Csak jött aztán ez a 'fránya' lisztérzékenység, és ugye akkor köpni nyelni nem tud az ember, hogy mi legyen, hogy süssem meg magamnak, vagy hogy süssem meg a gyereknek...? A recepteket hogy tegyem gm-é? Drága azért a liszt- valljuk be- ahhoz, hogy csak úgy kidobjuk, mert nem sikerült... Na és ha meg is sütjük, ott van az, hogy milyen íze lesz? Olyan lesz mint a rendes? Kukorica ízű lesz, mellékíze lesz? Törni fog, nem fog törni? Nyújtható lesz a tészta? Leragad? Felfújódik, nem... Lapos és kemény lesz vagy puha? Ismerős, ugye? Nos, ez garantáltan finom lesz! :)
Rég volt, pontosabban 2 éve, hogy én ezt a sütit megalkottam, de mai napig emlegetem. Idén karácsonnykor úgy alakult, hogy nem tudtam megsütni, de mindenkinek ajánlom, mert ez így tökéletes (persze ízlés kérdése)!
El kell mondjam, ez egy elég nagy adag, lehet felezni, de egyébként dobozban nagyon sokáig elállt :)
Kezdjünk is neki.
Hozzávalók:
25 dkg méz
15 dkg vaj/margarin
20 dkg cukor
2 tojás
65 dkg Schär Mix B liszt
1 dkg sütőpor
Fahéj, (elhanyagolható, én nem is tettem bele: szegfűszeg, gyömbér, ánizs), citromhéj
A 2 tojást kikeverjük a cukorral. A mézet és a vajat/margarint összemelegítjük, majd ebbe belekeverjük a sütőport és a lisztet, majd a cukros tojást és a fűszereket. És gyakorlatilag meg is vagyunk. :) Ezt a már minden bizonnyal gyúrható (bár kicsit töredező és ragacsos) masszát a hűtőbe tesszük legalább egy órát állni. De ha 2-t akkor még jobb. Miután kivettük, átgyúrjuk egy kis rizsliszttel, kettészedjük, (azt amivel nem dolgozunk vissza tehetjük a hűtőbe) alaposan rizs lisztezzük mindkét oldalát és úgy kezdjük el nyújtani 1-2 centi vastagra. Formákkal kiszúrjuk, és szokásos 180 fokos előmelegített sütőbe betesszük. Sajna a sülési időt nem írtam fel, és hát ugye ez már rég volt... De azért szerintem mindenki látni fogja ha már megsült. :)
Amint kész van, lehet tojásos mázzal díszíteni őket :)
Remélem sikerül! Jó étvágyat! :)
Rég volt, pontosabban 2 éve, hogy én ezt a sütit megalkottam, de mai napig emlegetem. Idén karácsonnykor úgy alakult, hogy nem tudtam megsütni, de mindenkinek ajánlom, mert ez így tökéletes (persze ízlés kérdése)!
El kell mondjam, ez egy elég nagy adag, lehet felezni, de egyébként dobozban nagyon sokáig elállt :)
Kezdjünk is neki.
Hozzávalók:
25 dkg méz
15 dkg vaj/margarin
20 dkg cukor
2 tojás
65 dkg Schär Mix B liszt
1 dkg sütőpor
Fahéj, (elhanyagolható, én nem is tettem bele: szegfűszeg, gyömbér, ánizs), citromhéj
A 2 tojást kikeverjük a cukorral. A mézet és a vajat/margarint összemelegítjük, majd ebbe belekeverjük a sütőport és a lisztet, majd a cukros tojást és a fűszereket. És gyakorlatilag meg is vagyunk. :) Ezt a már minden bizonnyal gyúrható (bár kicsit töredező és ragacsos) masszát a hűtőbe tesszük legalább egy órát állni. De ha 2-t akkor még jobb. Miután kivettük, átgyúrjuk egy kis rizsliszttel, kettészedjük, (azt amivel nem dolgozunk vissza tehetjük a hűtőbe) alaposan rizs lisztezzük mindkét oldalát és úgy kezdjük el nyújtani 1-2 centi vastagra. Formákkal kiszúrjuk, és szokásos 180 fokos előmelegített sütőbe betesszük. Sajna a sülési időt nem írtam fel, és hát ugye ez már rég volt... De azért szerintem mindenki látni fogja ha már megsült. :)
Amint kész van, lehet tojásos mázzal díszíteni őket :)
Remélem sikerül! Jó étvágyat! :)
![]() |
Én így díszítettem őket. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése