Ez egy nagyon finom, és minden hiedelemmel ellentétben egyáltalán nem répa ízű süti :)
Annyira nagyon finom, hogy egy alkalommal sikeresen el is rontottam vele a pocakom, én azóta nem is eszem, de ennek ellenére a mohóságom eredménye senkit ne tartson vissza az elkészítéstől, csak ha rám hallgattok akkor azért tessék vigyázni az adagokkal, mert eteti magát, de viszonylag nehéz süti, mert dió is van benne.
Tessék megsütni, mert ezt kár kihagyni! :)
Hozzávalók:
30 dkg reszelt répa
30 dkg darált dió
20 dkg porcukor
6 dkg rizsliszt
4 tojás
1 narancs/citrom reszelt héja
1 teáskanál sütőpor
1 mokkáskanál fahéj
1 csipet só
A répát, diót, lisztet, sütőport, fahéjat és sót összekeverjük egy tálban, belereszeljük a citrom/narancs héját.
A tojás sárgáját a cukorral habosra keverem egy másik edényben, majd elegyítem a száraz hozzávalókkal.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal, vigyázva hogy ne törjön össze nagyon a hab, összeforgatjuk a többi összetevővel.
Sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy tortaformába öntjük a masszát, és 40-50 percig sütjük 180°C-os előmelegített sütőben.
A formában hagyjuk kihűlni, és egy mázat készítünk rá.
A máz hozzávalói:
15 dkg porcukor
1 citrom leve
Ezt a kettőt csak össze kell kevernünk, nem biztos hogy egy egész citrom leve kell hozzá, olyan közepesen folyós állagú legyen a massza.
Leöntjük a tetejét, és már készen is vagyunk!
Jó étvágyat! :)
Annyira nagyon finom, hogy egy alkalommal sikeresen el is rontottam vele a pocakom, én azóta nem is eszem, de ennek ellenére a mohóságom eredménye senkit ne tartson vissza az elkészítéstől, csak ha rám hallgattok akkor azért tessék vigyázni az adagokkal, mert eteti magát, de viszonylag nehéz süti, mert dió is van benne.
Tessék megsütni, mert ezt kár kihagyni! :)
Hozzávalók:
30 dkg reszelt répa
30 dkg darált dió
20 dkg porcukor
6 dkg rizsliszt
4 tojás
1 narancs/citrom reszelt héja
1 teáskanál sütőpor
1 mokkáskanál fahéj
1 csipet só
A répát, diót, lisztet, sütőport, fahéjat és sót összekeverjük egy tálban, belereszeljük a citrom/narancs héját.
A tojás sárgáját a cukorral habosra keverem egy másik edényben, majd elegyítem a száraz hozzávalókkal.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal, vigyázva hogy ne törjön össze nagyon a hab, összeforgatjuk a többi összetevővel.
Sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy tortaformába öntjük a masszát, és 40-50 percig sütjük 180°C-os előmelegített sütőben.
A formában hagyjuk kihűlni, és egy mázat készítünk rá.
A máz hozzávalói:
15 dkg porcukor
1 citrom leve
Ezt a kettőt csak össze kell kevernünk, nem biztos hogy egy egész citrom leve kell hozzá, olyan közepesen folyós állagú legyen a massza.
Leöntjük a tetejét, és már készen is vagyunk!
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése